Beneficiile unui curs de manager proiect

Managementul de proiect este unul dintre procesele esentiale ale unei organizatii din simplul motiv ca raspunde la multe intrebari si adauga ordine companiei. Prin aceasta, formarea in managementul proiectului este vitala pentru a va asigura ca aveti abilitatile si cunostintele potrivite atunci cand vine vorba de gestionarea unui proiect. Un curs manager proiect te poate ajuta sa devii o persoana mai buna, deoarece vei avea un mai bun simt al timpului si resurselor.

Atat tu ca persoana, cat si organizatia pentru care lucrezi, ar trebui sa beneficieze de tine  cand urmezi un curs de manager proiect.

Beneficiile obtinerii unei calificari de manager de proiect pentru tine in calitate de individ:

 • Iti ofera cunostinte, abilitati, tehnici si instrumente suplimentare pentru a avea mai mult succes in gestionarea sau livrarea de proiecte si programe.
 • Demonstreaza angajatorului ca ai dorinta si angajamentul de a invata si de a te perfectiona si, prin urmare, iti ridici profilul individual in cadrul organizatiei. Acest lucru te catalogheaza ca un elev continuu. Invatarea este o valoare pentru sine si cei din jurul tau te vor respecta si admira pentru asta.
 • Imbunatateste perspectivele de dezvoltare a carierei prin obtinerea unei calificari sau certificari de management de proiect recunoscute extern. Poate fi, de asemenea, o mare diferenta fata de concurenta. Vei fi probabil luat in considerare de catre angajatori daca ai certificare de management de proiect impotriva cuiva care nu detine o asemenea certificare.
 • Ofera un reper extern larg al cunostintelor si competentelor de management de proiect.
 • Poti fi un mentor mai bun. Capacitatea de mentor se bazeaza foarte mult pe experienta, dar cei mai buni mentori pot ajunge dincolo de experienta lor. Ei sunt capabili sa reflecte asupra experientei lor si sa o relationeze cu experienta altcuiva.

Beneficiile obtinerii unei calificari de manager de proiect pentru organizatie:

 • Cunostintele, abilitatile, instrumentele si tehnicile din cele mai bune practici dobandite prin formarea necesara pentru obtinerea unei calificari de management de proiect sunt repartizate la locul de munca.
 • Sustii indivizii cu planificarea de dezvoltare personala si profesionala. La randul tau, acest lucru poate duce la aprecierea si angajamentul crescut al organizatiei de catre individ.
 • Capacitate si competenta imbunatatite pentru a furniza programe sau proiecte ale unei organizatii, ceea ce duce la cresterea satisfactiei si reputatiei clientilor, economisirea costurilor, utilizarea resurselor mai eficient si impactul pozitiv asupra moralului.
 • Imbunatateste metodele si procesele proprii ale proiectului sau ale programului si ale managementului programului printr-o intelegere a celor mai bune practici.
 • Imbunatateste credibilitatea organizatiei fata de alti clienti, dar si clientii proprii prin faptul ca are personal de proiect sau de program care a obtinut certificare sau calificare recunoscuta extern.
 • Recunoasterea externa a cunostintelor si abilitatilor de gestionare a proiectului unei persoane care indica un nivel de baza al intelegerii incorporate, care este probabil aplicat din nou la locul de munca.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *