Ce reprezintă eficiența energetică și de ce este importantă?

Eficiența energetică presupune dobândirea unor efecte maxime, cu cât mai puține resurse. La bază există un ansamblu de practici și soluții de implementat în vederea diminuării consumului de energie, însă cu garantarea unui nivel optim de confort.

Cu alte cuvinte, eficiența energetică înseamnă utilizarea responsabilă a energiei, astfel încât să se obțină un randament cât mai bun și să se reducă pierderile. 

De ce este importantă eficiența energetică?

Eficiența energetică poate ajuta clienții să reducă costurile asociate cu facturile de energie. O locuință eficientă energetic presupune și o economie de bani. Pe termen lung, eficiența energetică poate conduce la economii considerabile, care pot fi reinvestite în alte aspecte ale vieții de familie.

Eficiența energetică contribuie la protejarea mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. În plus, ajută la diminuarea consumului resurselor de energie, acestea fiind limitate sau vulnerabile. 

Prin adoptarea unui stil de viață mai eficient din punct de vedere energetic, clienții casnici pot face o contribuție semnificativă la sustenabilitate și la protejarea mediului pentru generațiile viitoare.

De asemenea, dacă privim din perspectiva securității energiei, eficiența energetică oferă avantaje incontestabile. 

Eficiența energetică poate contribui și la creșterea competitivității unui business, prin:

  • scăderea costurilor;
  • creșterea credibilității în fața consumatorilor și a investitorilor prin comunicarea rezultatelor eficienței, aceștia punând un accent deosebit pe sustenabilitate.

Eficiența energetică este esențială pentru a atinge obiectivele de mediu și de dezvoltare durabilă stabilite, contribuind totodată la o economie mai competitivă și sustenabilă. 

În contextul optimizării consumului de energie electrică și atingerii obiectivelor legate de eficiență, atât clienții casnici cât și cei noncasnici trebuie să aleagă o ofertă, aliniată nevoilor lor de consum.

Însă, având în vedere plafonarea prețurilor, în prezent prețul plătit de fiecare client este același, indiferent de ofertă.

Cu toate acestea, este important să se actualizeze constant informațiile privind kWh pret.

Prin alegerea furnizorului potrivit și abordarea unor soluții și obiceiuri corecte se creează premisele obținerii unui nivel înalt de eficiență energetică.