Guneș – drama unei mame aflate în căutarea dragostei

 • Nume serial în limba română: Guneș
 • Nume serial în limba turcă (original): Guneșin Kizlari

“Guneș” urmărește drama nesfârșită din viața unei profesoare pe nume Guneș. Mamă a trei fete adolescente cu personalități total diferite, Guneș se confruntă cu o mulțime de evenimente și intrigi pe măsură ce încearcă să-și refacă viața alături de un bărbat misterios.

Serialul a avut mare succes la public deoarece tratează o mulțime de probleme cu care se confruntă atât adolescenții cât și părinții. În plus, răsturnările de situație, personajele bine conturate și finalul neașteptat au contribuit la popularitatea acestui serial turcesc.

Dramă, mister și pasiune

În traducere, titlul original “Guneșin Kizlari” înseamnă “Fetele lui Guneșin”. Serialul prezintă relația dintre Guneș și cele trei fiice ale sale, precum și provocările pe care o mamă singură este nevoită să le înfrunte în societate.

Guneș (Evrim Alasya) este o femeie de 35 ani care lucrează ca profesoară de literatură. Ea are trei fete: gemenele Nazli (Burcu Özberk) si Selin (Hande Erçel) în vârstă de 17 ani și mezina Peri (Miray Akay) de 15 ani.

Atunci când renumitul om de afaceri Haluk Mertoglu (Emre Kinay) o cere în căsătorie pe Guneș, femeia este încântată. Conștientă că mariajul le va oferi fiicelor sale șansa unui viitor fără griji materiale, Guneș decide să accepte.

Însă fetele nu privesc această căsătorie cu ochi buni. Nazli face tot posibilul pentru a împiedica nunta, în timp ce Selin crede că mariajul va fi benefic atât pentru mama ei cât și pentru ea. Mezina Peri este de părere că fericirea lui Guneș este cea mai importantă.

Este interesant să urmărim tensiunile inevitabile ce apar între părinți și adolescenți. Fiecare personaj are o anumită perspectivă asupra lucrurilor care le schimbă brusc viețile liniștite.

Informații generale despre serialul Guneș

 • Actori: Emre Kınay, Evrim Alasya, Tolga Sarıtaş, Burcu Özberk, Hande Erçel, Berk Atan and Miray Akay
 • Regizori: Sadullah Celen, Ayça Yaykin Yikilgan  
 • Scenariști: Cenk Bogatur, Deniz Dargi
 • Data de lansare: 2015
 • Gen: Dramă, Romantic
 • Canale TV unde se difuzează: Kanal D
 • Premii: 1 premiu Golden Butterfly pentru cel mai bun serial + 1 premiu Turkey Youth pentru cel mai bun actor (Tolga Saritas)
 • Număr sezoane: 1 sezon
 • Număr episoade: 39 episoade
 • Minute/ episod: 120 min/ episod
 • Nota Imdb: 5,7

Povestea devine tot mai captivantă

Deși Nazli reușește să creeze anumite probleme, Haluk este hotărât să nu renunțe la femeia iubită. În cele din urmă, Guneș acceptă să se căsătorească cu omul de afaceri și se mută din orașul natal, Izmir, în vila lui Haluk din Istanbul.

După nuntă, lucrurile iau o întorsătură neașteptată și povestea devine din ce în ce mai interesantă. O mulțime de personaje noi sunt afectate de această căsătorie, inclusiv Ali, fiul lui Haluk.

Pe măsură ce Guneș încearcă să îl cunoască mai bine pe bărbatul cu care s-a măritat, ea descoperă că Haluk are un trecut întunecat. De-a lungul episoadelor care ne țin în suspans, secretele lui Haluk sunt dezvăluite unul câte unul.

Serialul “Guneș” prezintă felul în care această căsătorie schimbă cursul vieţii mai multor personaje. Este interesant de observat modul în care decurge viaţa unei familii bogate sau felul în care se adaptează fetele lui Guneș într-un oraş mare.

Mai presus de toate, putem remarca postura dublă în care se regăsește Guneș: cea de mamă protectoare și cea de femeie aflată în căutarea iubirii adevărate. Pe măsură ce reușește să echilibreze cele două părți, Guneș se va convinge dacă Haluk este bărbatul cu care dorește să-și petreacă restul vieții.

Vezi aici trailer Guneș