Femeie în înfruntarea destinului – drama unei mame singure în societatea modernă

Femeie în înfruntarea destinului – drama unei mame singure în societatea modernă

●       Nume serial în limba română: Femeie în înfruntarea destinului 

●       Nume serial în limba turcă (original): Kadin

“Femeie în înfruntarea destinului” este povestea unei mame singure care încearcă din răsputeri să le ofere copiilor săi o viață fericită. Puternică și independentă, protagonista ne învață o lecție emoționantă despre adevăratele comori ale vieții: dragostea, familia, recunoștința.

Serialul ne inspiră să ne descoperim forța interioară de a ne transforma viața. Vom descoperi adevărata semnificație a cuvântului „mamă” și vom afla care sunt provocările unei femei independente în societatea modernă. Mai presus de toate, vom regăsi bucuria de a trăi și de a aprecia fiecare moment petrecut alături de cei dragi.

Greutățile vieții nu doboară un spirit puternic

Abandonată de mamă, Bahar (Ozge Ozpirincci) şi-a pierdut tatăl şi bunicul, s-a luptat cu sărăcia şi a încercat din răsputeri să depăşească greutăţile vieţii. După moartea accidentală a soțului ei, cu 4 ani în urmă, Bahar a rămas singură cu cei doi copii, Nisan și Doruk. Ea face tot posibilul pentru a-și proteja copiii, dar îi este extrem de greu să le ofere acestora condiții de viață decente.

Pentru a câștiga bani, Bahar calcă rufe, spală vase și face curățanie. Lucrează mult pentru a-și câștiga existența, dar, în ciuda tuturor eforturilor, situația sa financiară nu se îmbunătățește. În momentul în care nu mai este capabilă să-și achite chiria lunară, Bahar este nevoită să părăsească locuința. Tristă și speriată, ea se mută într-un alt cartier care nu este deloc potrivit pentru o femeie singură și doi copii.

La insistențele prietenei sale, Bahar merge la biroul de asistență socială pentru a primi ajutor financiar de la guvern. Este refuzată din cauza faptului că nu îndeplinește anumite cerințe. Cu toate acestea, un angajat de la biroul de asistență socială menționează că există un binefăcător care este dispus să ajute oamenii cu astfel de probleme. 

Bahar ar putea primi ajutor financiar de la acea persoană, cu condiția să nu aibă vreo rudă care să o poată întreține. Întrebată dacă beneficiază de ajutor din partea altor membri ai familiei, Bahar spune că nu. Tatăl ei a murit demult, în timp ce mama ei, Hatice (Bennu Yildirimlar), și-a părăsit familia în urmă cu 20 de ani și acum duce o viață liniștită alături de noua sa familie. 

Informații generale despre serialul Femeie în înfruntarea destinului 

 • Actori: Özge Özpirinçci, Bennu Yildirimlar, Oktay Gürsoy
 • Regizori: Nadim Güç, Merve Girgin 
 • Scenariști: Hande Altayli, Yûji Sakamoto 
 • Data de lansare: 2017
 • Gen: Dramă, Romantic
 • Canale TV unde se difuzează: Fox TV, Happy Channel
 • Premii: 3 premii și 10 nominalizări la Pantene Golden Butterfly Awards + 1 premiu Kemal Sunal Culture and Art Award + 3 nominalizări Golden Palm Awards 
 • Număr sezoane: 3 sezoane
 • Număr episoade: 81 episoade
 • Minute/ episod: 90 minute/ episod
 • Nota Imdb: 6,7

O apariție neașteptată are consecințe dramatice

Spre surprinderea eroinei noastre, un angajat de la biroul social o contactează pe mama lui Bahar, Hatice. Acesta află că femeia este dispusă să își ajute financiar fiica pe care a abandonat-o în copilărie. 

Atunci când află că mama ei vrea să o susțină, Bahar este de-a dreptul uimită. Deși cele două nu s-au mai văzut de aproape 20 de ani, Bahar decide să se întâlnească din nou cu mama ei pentru a-i transmite că nu 

vrea să-i accepte ajutorul financiar.

În timpul acestei vizite, Bahar află cu stupoare că soțul ei a vizitat-o pe Hatice acum 4 ani și a încercat să le împace pe cele două femei. Pe drumul de întoarcere spre casă, soțul lui Bahar a murit într-un accident.

Aflând aceste detalii cutremurătoare, Bahar o învinovățește pe Hatice pentru moartea soțului ei. În plus, ea nu este pregătită să o ierte nici pentru faptul că a abandonat-o în copilărie. Bahar consideră că toată suferința pe care o trăiește în prezent se datorează mamei sale.

Cum găsim puterea de a ierta?

“Femeie în înfruntarea destinului” este o poveste tulburătoare despre greșelile trecutului, puterea de ierta și de a depăși toate greutățile vieții. O mulțime de mame singure s-au regăsit în povestea lui Bahar, iar eroina noastră este un adevărat exemplu al femeii moderne care merită respect și admirație.

Va putea Bahar să o ierte pe mama sa? Își va găsi în cele din urmă fericirea și va întâlni dragostea adevărată? Pe parcursul celor 81 de episoade, veți descoperi drama sfâșietoare a unei mame, dar și forța interioară de care dă dovadă în cele mai neașteptate situații.

Vezi aici trailer Femeie în înfruntarea destinului / Kadin