Ciorbă de pui a la grec ca la mama acasă

Pentru a prepara cea mai bună ciorbă de pui a la greceste nevoie de mai multe ingrediente, astfel încât să fie delicioasă, aşa cum fiecare persoană şi-o aminteşte din reţetele bunicii. Puiul de casă este primul şi cel mai important ingredient, iar fără el reţetă de ciorbă de pui nu ar mai fi la fel.

Ingrediente ciorbă de pui a la grec

–    500 de grame de pui cu piele;

–    un morcov;

–    o jumătate de rădăcină de pătrunjel;

–    o jumătate de rădăcină de păstârnac;

–    o jumătate de ţelină mică;

–    o lingură de lui;

–    50 de grame de orez;

–    două fire de ceapă verde;

–    două gălbenuşuri;

–    o lingură de smântână;

–    o jumătate de lămâie;

–    o jumătate de legătură de mărar;

–    o jumătate de legătură de pătrunjel;

–    cinci boabe de piper;

–    o linguriţă de sare.

Cum se prepară ciorbă de pui a la grec

Se taie rădăcină de pătrunjel, păstârnacul, ţelina şi morcovul cubuleţe. Se toacă ceapă, mărarul şi pătrunjelul şi se stoarce sucul de lămâie. Ingredientele trebuie să fie puse în boluri diferite. Rădăcinoasele vor fi puse la călit în tigaie, în ulei încins, timp de 5 minute. Se adaugă sarea şi spatele de pui cu piele într-o oală mare, între 3 şi 5 litri şi se acoperă cu apă rece.  Se strânge spuma formată în momentul fierberii. Se pune amestecul de zarzavat care a fost călit, în momentul în care apa este din nou limpede şi se adaugă ceapă verde şi piper. Peste acest amestec să vă adăuga suplimentar apă în cazul în care apa de la început scade prea mult. La 30 de minute de fier se va culege carnea din ciorbă şi se va pune la răcit. Ulterior se trece la decorare. Puiul se îndepărtează, se scoate piele şi se mărunţeşte foarte bine carnea care a rămas. Se spală orezul şi se scurge bine.

Carnea se va pune la loc în oală. Se adaugă şi orezul şi se lasă 15 minute. Peste acest amestec se adaugă şi jumătate din verdeţuri, iar înainte de a stinge focul se adaugă şi celelalte verdeţuri.

Pentru două porţii se va face următorul mix de ouă:

–    se amestecă smântâna cu gălbenuşurile de ou crud şi se pune sucul de la lămâie;

–    compoziţia se amestecă bine şi se adaugă puţină sare;

–    peste mix se pune un polonic de ciorbă;

–    se pune tot amestecul în oală de ciorbă şi se amestecă foarte bine;

–    ciorba se lasă la răcit pentru câteva minute.

Indiferent de sezon, această ciorbă poate fi preparată şi servită rece sau caldă, în funcţie de preferinţe. Se combină foarte bine cu ardeii iuţi. Este important de reţinut însă faptul că această ciorbă este perfectă doar atunci când se utilizează pui de cea mai bună calitate, aşa cum este cel de ţară sau cel care a fost crescut respectând paşii urmaţi în mod tradiţional.