Jurământul – povestea unei Cenușărese moderne pierdută în intrigi de familie

●       Nume serial în limba română: Jurământul

●       Nume serial în limba turcă (original): Yemin 

Serialul turcesc “Jurământul” este povestea tinerei Reyhan, care provine dintr-o familie modestă. Pe patul de moarte, unchiul său îi cere să se mărite cu fiul lui, iar fata acceptă. Curând, Reyhan se va trezi în înalta societate, în care intrigile fac parte din viața cotidiană, iar statutul social și averea definesc întreaga realitate.

Afaceri de familie

Familia Tarhun este o familie bogată și cunoscută din Istanbul. Capul familiei, Hikmet Tarhun (Berkant Muftuler), este diagnosticat cu o boală terminală și, prin urmare, începe să-și facă griji cu privire la viitorul familiei sale.

Soția sa Cavidan (Gul Arcan) este o femeie lacomă care vrea să-și definească statutul social în înalta societate din Istanbul. Fratele său Kemal (Can Verel) este un avocat de succes, dar încearcă să-și revină după moartea soției sale. Fiul său Emir (Gokberk Demirci), pe de altă parte, este un tânăr rebel care adoră să-și asume riscuri și evită să se implice în afacerea familiei.

Hikmet vrea să organizeze totul înainte de moartea sa, astfel încât să nu lase în urmă o familie dezbinată. El este de părere că fiul său ar trebui să primească mai multe responsabilități cât mai curând posibil. Astfel, Hikmet vrea ca Emir să se căsătorească cu nepoata sa Reyhan (Ozge Yagiz), pe care o consideră mireasa perfectă pentru acesta.

Reyhan este o tânără inocentă, modestă, amabilă și frumoasă, care locuiește în Erzurum și a crescut într-un stil tradițional. După ce mama sa a murit, fata a rămas singură, încercând din răsputeri să supraviețuiască. Reyhan este șocată când află că unchiul ei vrea să-i planifice căsătoria cu fiul său Emir.

La început, Reyhan nu vrea să se căsătorească cu Emir pentru că nu îl cunoaște prea bine. Cu toate acestea, ea decide să accepte cererea în căsătorie când află că unchiul ei Hikmet nu are atât de mult timp din cauza bolii sale terminale.

Informații generale despre serialul Jurământul

  • Actori: Gokberk Demirci, Ozge Yagiz, Can Verel, Ceyda Olguner, Berkant Muftuler
  • Regizori: Ayhan Ozen, Hakan Arslan, Reyhan Peker
  • Scenarist: Nazmiye Yilmaz
  • Data de lansare: 2019
  • Gen: Dramă, Romantic
  • Canale TV unde se difuzează: Kanal 7, Happy Channel
  • Număr sezoane: 3 sezoane
  • Număr episoade: 275 episoade
  • Minute/ episod: 60 minute/ episod
  • Nota Imdb: 6,8

O căsătorie aranjată generează numeroase intrigi

Emir este un bărbat chipeș și afemeiat. El adoră libertatea și vrea să facă doar ce îi place, adică să se distreze și să conducă mașini și motociclete. Emir a studiat arhitectura în străinătate, dar s-a întors în Turcia, unde își continuă viața lipsită de griji și responsabilități. 

Când tatăl său îi propune să se căsătorească cu Reyhan, Emir acceptă doar pentru a-i dovedi acestuia că a luat o decizie greșită. În același timp, Reyhan își lasă viața în urmă și se mută la Istanbul, unde începe să locuiască în casa familiei Tarhun. 

Dintr-o dată, viața familiei Tarhun se complică. Mama lui Emir, Cavidan, nu o acceptă pe Reyhan ca noră din cauza faptului că provine dintr-o familie săracă. În schimb, Cavidan crede că prietena lui Emir din copilărie, Cemre (Ceyda Olguner), este mult mai potrivită pentru el. Cemre provine dintr-o familie bogată și are sentimente față de Emir de mult timp. Cavidan dorește ca Cemre să devină soția lui Emir, deoarece astfel își va crește popularitatea în rândul înaltei societăți din Istanbul.

În același timp, nici Emir nu vrea să se căsătorească cu Reyhan pentru că  nu o cunoaște și nici nu-și dorește să-și întemeieze o familie. El nu înțelege cum o persoană poate accepta o căsătorie aranjată.

Când Reyhan vine la Istanbul, își dă seama că nu se poate obișnui cu noua ei viață. Vrea să se întoarcă în orașul natal, dar în cele din urmă nu se poate opune unchiului ei, care spune că aceasta este ultima sa dorință. Astfel, Reyhan promite că se va căsători cu Emir și că nu va renunța indiferent de greutățile pe care le vor întâmpina.

Emir acceptă în cele din urmă să se căsătorească cu Reyhan. Cu toate acestea, el plănuiește să-i facă viața lui Reyhan un calvar ca să o determine să divorțeze. Emir vrea să-i demonstreze tatălui său că a luat o decizie greșită forțându-l să accepte această căsătorie. Mai mult decât atât, Emir vrea să-și recapete libertatea și să ia propriile decizii în viață.

Instituția familiei, privită ca o valoare culturală

Serialul “Jurământul” prezintă valori culturale, religioase și familiale pe care rar le mai găsim în poveștile de dragoste moderne. De-a lungul celor 275 de episoade, vom avea ocazia de a urmări o poveste plină de suspans, în care personajele se bucură de o evoluție naturală.

Va reuși Reyhan să-și țină promisiunea și să îndure toate greutățile pentru a face această căsătorie să funcționeze? Va începe Emir să aibă sentimente de dragoste față de Reyhan? Se va obișnui Reyhan cu noua sa viață privilegiată din Istanbul? 

Urmăriți “Jurământul” și veți avea parte de o poveste inedită de iubire, în care personajele se maturizează treptat, reușind să ne ofere o superbă lecție de viață.

Vezi aici trailer Juramantul/ Yemin