Ce dedurizator apa alegem si cum?

Ce dedurizator apa alegem si cum?

In majoritatea regiunilor din tara apa care iese din robinete contine calcar. Aceasta apa dura poate provoca iritatii ale pielii, poate deteriora robinetele sau aparatele electrocasnice, cu alte cuvinte poate provoca o multime de neplaceri. Pentru a evita toate aceste neplaceri ai la indemana un dedurizator apa. Insa ce dedurizator apa alegem si cum?

Ce este un dedurizator apa?

Persoanele interesate de un dedurizator apa trebuie sa cunoasca cat mai mule informatii despre un astfel de aparat pentru a alege in cunostinta de cauza. Pentru a bea si a folosi o apa curata si sanatoasa, trebuie sa instalezi un dedurizator apa pe robinet, in regiunile geografice in care apa este mai dura. Apa contine in mod natural calcar si un dedurizator permite atenuarea acestei caracteristici, responsabile de depozitele de culoare alba care se pot regasi pe vesela sau pe robinete.

Fabricantii de dedurizatoare apa va pun la dispozitie o multime de modele pentru a raspunde nevoilor si cerintelor fiecarui utilizator in parte.

Dedurizatorul este un aparat care functioneaza pe principiul schimbului ionic. Este un aparat care corecteaza PH-ul apei. Pentru a alege dedurizatorul de apa potrivit trebuie sa tii cont de urmatoarele elemente:

  • Duritatea apei care iese din robinet;
  • Consumul de apa in functie de numarul de membri din locuinta;

Alegerea dedurizatorului potrivit iti va permite sa iti protejezi diferitele echipamente din bucatarie de calcar si de corozoune.

Capacitatea dedurizatorului de apa

Inainte de a alege un dedurizator de apa, este important sa tineti cont de consumul dumneavoastra de apa. Intr-adevar, o persoana care locuieste singura nu consuma la fel de mult ca o familie de 5 persoane. Capacitatea dedurizatorului de apa necesara depinde in mod esential de:

Duritatea apei;

Si consumul zilnic de apa.

Capacitatea unui dedurizator de apa este exprimata in litri. Trebuie sa stiti ca un adult consuma in medie 10 de litri de apa pe zi si ca o familie de 4 persoane consuma in medie 120 m3 pe an.

Ce dedurizator de apa sa se aleaga?

In functie de nivelul de duritate a apei, puteti instala un dedurizator de apa:

  • Fie pentru a deduriza apa;
  • Sau pentru a limita depunerile de tartru si calcar.

In functie de nevoile dumneavoastra, puteti instala trei tipuri de dedurizatoare:

  • Un dedurizator cu rasina (numit si dedurizator cu sare);
  • Un dedurizator fara sare (numit si dedurizator electromagnetic);
  • Un dedurizator cu CO2.